IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се повишава за втори ден

Данните за изненадващия спад на запасите от петрол на САЩ повишиха цената с 3,7% в края на вчерашната сесия

09:10 | 19.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се повишава за втори ден

Цената на суровия петрол се повиши за втори пореден ден, след като седмичният доклад на Американския петролен институт показа изненадващ спад на запасите от суровината в САЩ, който е най-големият енергиен потребител в света.

Данните разкриха, че резервите от суров петрол в САЩ са намалели с 6,1 млн. барела до 342,4 млн. барела през миналата седмица. Днес се очакват и седмичните данни за петролните запаси на Министерството на енергетиката в САЩ.

Анализаторите прогнозират, че те ще покажат четвърти поред седмичен ръст в размер на 1,1 млн. барела. Американският петролен институт събира данни на доброволна основа от операторите на рафинерии, докато правителството ги задължава да участват в седмичното му проучване.

Петролните фючърси с доставка през септември поскъпват с 1,9%, до 70,50 долара за барел по време на електронната търговия на петролната борса в Ню Йорк. Цената на американския лек суров петрол се повиши с 2,44 долара, или 3,7%, до 69,19 долара за барел в края на вчерашната сесия.

Септемврийските петролни фючърси изтичат утре. По-активно търгуваните октомврийски фючърси поскъпват с 57 цента, или 0,8%, до 71,66 долара. Миналата седмица цената на петрола е варирала в интервала от 68,71 до 72,21 долара за барел, по данни на Bloomberg.

Брентът с доставка през октомври поскъпва с 1,14 долара, или 1,6%, до 73,51 долара за барел. Петролните фючърси на международната петролна борса в Лондон приключиха вчерашната търговия с ръст на цената от 1,83 долара, или 2,6%, до 72,37 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още