IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банкнотите в САЩ са пълни със следи от кокаин

Цели 95% от доларовите банкноти във Вашингтон носят следи от незаконния наркотик

16:06 | 17.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Банкнотите в САЩ са пълни със следи от кокаин

Най-голямото проучване на банкноти в света е установило, че цели 95% от доларовите банкноти във Вашингтон носят следи от кокаин. Цифрата за американската столица е нараснала с 20% в рамките на последните две години, предаде BBC.

Изследователите в Университета на Масачузетс са тествали банкноти от над 30 града по целия свят. Според тях увеличението, което се наблюдава в САЩ, може да се дължи на повишената употреба на наркотици, причинена от високите нива на стрес, свързани с икономическата криза.

Други големи градове в САЩ като Балтимор, Бостън и Детройт също имат много високи нива на следи от кокаин по банкнотите, намиращи се в обращение. Тествани са и банкноти от Канада, Бразилия, Китай и Япония.

Китайските банкноти са най-чисти – „само“ 12% от тях са съдържали следи от наркотици. От всички американски градове пък най-чисти са банкнотите от Солт Лейк Сити – градът е дом на религиозната група на мормоните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още