IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се задържа под 67 долара

Пониженото потребителско доверие и нарастването на запасите в САЩ оказаха натиск върху котировките

09:18 | 17.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се задържа под 67 долара

Цената на суровия петрол падна до най-ниското си ниво за последните две седмици, след като пониженото търсене и нарастването на запасите в САЩ оказаха натиск върху котировките в навечерието на сезона на ураганите в Северноатлантическия океан.

Черното злато се търгува под 67 долара за барел за втори ден след неочаквания спад на доверието на потребителите в САЩ през август и данните за слабото потребление на бензин, което стигна най-ниското си ниво за последните 12 седмици, предаде Bloomberg.

Петролните фючърси с доставка през септември поевтиняват с 66 цента, или 1%, до 66,85 долара за барел по време на електронната търговия на Нюйоркската петролна борса. Това е най-ниската цена на американския лек суров петрол от 31 юли досега.

В края на миналата седмица цената на петролните фючърси се понижи с 3,01 долара, или 4,3%, за да приключи петъчната търговия на ниво от 67,51 долара за барел. Все пак от началото на тази година черното злато е повишило цената си с 50 на сто.

Брентът с доставка през октомври поевтинява с 55 цента, или 0,8%, до 70,89 долара за барел в часовете на електронната търговия на международната петролна борса в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още