IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данните за потребителското доверие понижиха щатските индекси

Aкциите на компаниите от индустриалния сектор поевтиняват най-силно

17:59 | 14.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Данните за потребителското доверие понижиха щатските индекси

Основните борсови индекси в САЩ се озоваха на отрицателна територия в началото на днешната сесия, водени от акциите на компаниите от индустриалния сектор. Те поевтиняват въпреки данните, че индустриалното производство в САЩ е отчело първия си ръст за последните девет месеца.

Индексът, който следи производството на фабриките, мините и компаниите за комунални услуги в САЩ, се е повишил с 0,5% през юли спрямо месеца преди това, когато отчете осмия си пореден месечен спад от 0,4%. В сравнение със същия месец на миналата година индустрията се е свила с 13,1%.

Пониженията на котировките се засилиха, след като данните на Мичиганския университет разкриха, че индексът на потребителското доверие изненадващо е намалял до 63,2 пункта през август спрямо 66 пункта за месеца преди това. Икономистите очакваха показателя да се повиши до 69,1 пункта.

Индексът на 30-те най-големи борсови дружества Dow Jones IA отстъпва с 1,5% до 9255,7 пункта час и половина след началото на търговията. По-широкият S&P 500 губи 1,6% до 996,5 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, намалява с 1,7% до 1975,8 пункта.

По-рано днес стана ясно, че индексът на потребителските цени остава без промяна през юли спрямо миналия месец в унисон с пазарните очаквания. В сравнение със същия месец на миналата година цените на стоките и услугите в потребителската кошница са се понижили с 2,1 на сто.

Книжата на компаниите от финансовия сектор се наредиха сред най-губещите в началото на сесията, след като Bloomberg съобщи, че броят на публично търгуваните банки, чиито проблемни кредити надхвърлят 5% от капитала им, се е удвоил през последната година и достига 150 през юни.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още