IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поскъпва за трети пореден ден

Цената кръжи около нивото от 71 долара за барел по време на азиатската търговия

09:20 | 14.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поскъпва за трети пореден ден

Цената на суровия петрол се повиши за трети пореден ден, след като данните за възстановяването на немската и френската икономика засилиха очакванията, че потреблението на енергийната суровина ще се повиши, предаде Bloomberg.

Петролните фючърси с доставка през септември поскъпват с 0,7%, до 70,97 долара за барел по време на електронната търговия на петролната борса в Ню Йорк. Цената на американският лек суров петрол се повиши с 0,5%, за да приключи сесията на ниво от 70,52 долара за барел.

В четвъртък цената на черното злато се повиши до 72,21 долара за барел след данните за брутния вътрешен продукт на Германия и Франция. Те показаха, че двете страни са излезли от кризата по-бързо от очакваното, защото икономиките им отчитат ръст през второто тримесечие.

В края на сесията петролните фючърси ограничиха своя ръст, след като данните за продажбите на дребно и бизнес запасите в САЩ разочароваха пазарите. Цената на петрола се колебае около нивото от 71 долара за барел през последните две седмици.

Брентът поскъпва с 0,4% до 73,75 долара за барел в часовете на електронната търговия на международната петролна борса в Лондон. Септемврийските петролни фючърси, които изтичат днес, завършиха вчерашната сесия с ръст на цената от 59 цента до 73,48 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още