IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Exxon Mobil плаща 600 хил. долара за 85 загинали птици

Глобата се равнява на печалбата на компанията за 20 минути

09:11 | 14.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Exxon Mobil плаща 600 хил. долара за 85 загинали птици

Американската петролна компания Exxon Mobil ще заплати 600 хил. долара глоба за причиняване на смъртта на 85 птици, съобщиха представители на министерството на правосъдието на САЩ, цитирани от AP.

Компанията се е признала за виновна за причиняване на смъртта на 85 прелетни птици, повечето от които са умрели от излагане на природен газ и замърсена вода. Това е станало в обекти на Exxon Mobil в щатите Колорадо, Уайоминг, Канзас, Оклахома и Тексас в периода между 2004 и 2009 г. Никоя от птиците не е в правителствения списък на редки или застрашени видове.

Глобата от 600 хил. долара се равнява приблизително на печалбата на компанията за 20 минути. През първото шестмесечие на тази година компанията е обявила 8,6 млрд. долара печалба, отбелязва Ройтерс.

Освен това групата се ангажира да внесе промени в работата на обектите си, за да се избягват подобни случаи в бъдеще. За тази цел тя вече е изразходвала 2,5 млн. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още