IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Magna се очертава като новият собственик на Opel

Има подготвен договор, засега обаче още не е подписан

19:16 | 13.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Magna се очертава като новият собственик на Opel

Американската компания General Motors (GM) е успяла да изглади противоречията си, които имаше с канадския производител на автомобилно оборудване Magna, който е кандидат за закупуването на подразделението на GM Opel. Това най-вероятно означава, че Magna заедно с руския си партньор Сбербанк ще са новите собственици на германската фирма, става ясно от информация в немския вестник Handelsblatt.

Magna е и предпочитаният от Германия купувач от общо тримата кандидати за Opel.

Според информация на вестника двете страни са готови да подпишат договор за сделката, който е бил подготвен през нощта в сряда срещу четвъртък.

Основното притеснение на GM в преговорите досега беше това, че в офертата на Magna «се съдържат елементи, отнасящи се до лицензии и дейности в Русия, които не могат да бъдат приложени просто така».

Предпочитанията на американската група бяха по-скоро към офертата на белгийския финансов инвеститор RHJ, чието предложение изглеждало с много по-проста и ясна структура.

Въпреки всичко окончателният избор все още не е напълно ясен въпреки новото предложение на Magna да увеличи инвестициите си в Opel от обещаните 100 млн. на 350 млн. евро. Handelsblatt освен това посочва, че GM има сключено принципно споразумение с RHJ.

За да се стигне до сделка, американската компания трябва да съгласува решението си с Берлин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още