IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приходите на Wal-Mart намаляват, печалбата остава без промяна

Нетната печалба на веригата магазини за търговия на дребно за периода от май до юли възлиза на 3,44 млрд. долара

15:44 | 13.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите на Wal-Mart намаляват, печалбата остава без промяна

Най-голямата верига магазини за търговия на дребно в света Wal-Mart съобщи, че приходите й намаляват леко през последното фискално тримесечие. Печалбата обаче остава непроменена, благодарение на успешното управление на материалните запаси, което понижава разходите на компанията.

Нетната печалба за периода от май до юли възлиза на 3,44 млрд. долара, или 88 цента на акция, спрямо печалба от 3,45 млрд. долара, или 87 цента на акция, за същото тримесечие на 2008 г. Приходите за трите месеца до 31 юли се понижават с 1,4% на годишна база до 101 млрд. долара.

Анализаторите очакваха базираната в Арканзас компания да реализира по-малка печалба на акция от 85 цента и приходи от 100 млрд. долара, предаде AP. Wal-Mart участва в състава на индекса Dow Jones IA като една от тридесетте компании с най-голяма пазарна капитализация.

Ръководството на Wal-Mart планира да ускори мерките за оптимизиране на разходите. Веригата прибегна до значителни понижения на цените в своите магазини през последните месеци и по този начин успява да привлече нови клиенти.

Wal-Mart прогнозира печалба на акция от 3,50 до 3,60 долара за текущата фискална година. Предишната прогноза бе за печалба в интервала от 3,45 до 3,60 долара за акция. За текущото тримесечие Wal-Mart очаква печалба от 78 до 82 цента на акция.

Книжата на Wal-Mart поскъпват с 2,1% до 51,55 долара за акция по време на електронната търговия на фондовата борса в Ню Йорк. Пазарната капитализация на световния лидер в продажбите на дребно се е понижила с 9,9% от началото на годината до 196,8 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още