IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

AB InBev с ръст в печалбата, но очаква трудно второ полугодие

Производителят на Budweiser, Stella Artois и Beck's предупреди, че растежът за второто полугодие ще бъде значително по-малък от отбелязвания досега през годината

11:48 | 13.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
AB InBev с ръст в печалбата, но очаква трудно второ полугодие

Anheuser-Busch InBev, най-големият производител на бира в света, обяви ръст в резултатите си за тримесечието, които се оказаха по-високи от очакванията на анализаторите. Компанията обаче охлади ентусиазма на инвеститорите си, като прогнозира, че втората част на годината ще бъде по-трудна, предаде Ройтерс.

„Биреният сектор, макар и да показва устойчивост на повечето ни ключови пазари по света, не е защитен от икономическия натиск“, казват от пивоваря.

За второто тримесечие AB InBev има печалба преди лихви, данъци, обезценки и амортизации (Ebitda) в размер на 3,596 млрд. долара, или с 18,5% повече спрямо съответния период на предходната година. Средните прогнози на 15 запитани експерти бяха за 3,221 млрд. долара.

Производителят на Budweiser, Stella Artois и Beck's, който тази година публикува резултатите си в долари, предупреди, че растежът на Ebitda за второто полугодие на годишна база ще бъде значително по-малък от отбелязвания досега през годината.

По данни на групата продажбите й на бира са нараснали със 7% през отчетния период в Бразилия, но са спаднали с 8,9% в Централна и Източна Европа. През юни стана ясно, че компанията обмисля продажбата на операциите си в региона на ЦИЕ, които включват 11 пивоварни в седем държави. В България AB InBev е собственик на Каменица АД. Впоследствие стана ясно, че за тези активи има пет кандидата, до момента обаче няма повече информация по случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 13.08.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още