IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поскъпна, след като Фед повиши оценката си за икономиката

Дори повишението на петролните запаси на САЩ за трета поредна седмица не спря ръста на котировките

08:59 | 13.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поскъпна, след като Фед повиши оценката си за икономиката

Петролът поскъпва за втори пореден ден по време на азиатската търговия в четвъртък, след като Федералният резерв демонстрира увереност, че американската икономика е започнала да се съвзема от тежката криза, в която навлезе през декември 2007 г.

В часовете на електронната търговия на петролната борса в Ню Йорк петролните фючърси поскъпват с 0,9% до 70,80 долара за барел. В края на вчерашната сесия американският лек суров петрол с доставка през септември поскъпна с 1% до 70,16 долара за барел.

Брентът от Северно море с доставка през септември поскъпва с 0,8% до 73,44 долара за барел по време на електронната търговия на международната петролна борса в Лондон. Вчера петролните фючърси поскъпнаха с 0,6%, за да приключат сесията на ниво от 72,89 долара за барел.

Цената на петрола вчера се повиши в унисон с движенията на индексите на фондовите борси в САЩ, въпреки данните на Министерството на енергетиката, които показаха, че петролните резерви на страната са се повишили за трета поред седмица и то много повече от очакваното.

Те достигат 352 млн. барела за седмицата, приключила на 7 август, което е с 2,5 млн. барела повече от предходната. Икономистите очакваха три пъти по-малко увеличение от 0,7 млн. барела, след като за предишната седмица те нарасната с 1,7 млн. барела

Индексите на щатските фондови борси приключиха вчерашната сесия с убедителни повишения, след като централната банка на САЩ остави лихвата в интервала от 0 до ¼ процента и през август и изрази увереност, че икономическата активност в страната е започнала да се уравновесява.

Комитетът за операции на открития пазар (FOMC) към Федералния резерв даде и дългоочаквания сигнал за постепенното приключване на програмата за изкупуване на държавни ценни книжа и облигации обезпечени с ипотечни заеми за 1,75 млрд. долара през октомври тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още