IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските акции със стабилен ръст след изявленията на Фед

Рекордният бюджетен дефицит на САЩ не успя да развали настроението на инвеститорите

23:17 | 12.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американските акции със стабилен ръст след изявленията на Фед

Американските акции отбелязаха стабилен ръст в сряда, след като от Федералния резерв на САЩ, оставил лихвата на непроменено ниво, заявиха, че виждат признаци на възстановяване на икономиката.

Заради все още ниската активност обаче Фед обяви и че до октомври тази година ще продължи с реализацията на програмата си за изкупуване на финансови активи на обща стойност 1,75 трлн. долара. Така ръководството на Федералния резерв се надява да допринесе за постепенното подновяване на устойчивия икономически растеж на страната в контекста на поддържането на ценова стабилност.

Вдъхнатият по този начин оптимизъм на пазара не бе повлиян особено от разкритите данни за рекорден бюджетен дефицит на страната, който за първите десет месеца на текущата финансова година достига 1,27 трлн. долара.

Dow Jones Industrial Average приключи сесията с ръст от 1,3% до 9361,23 пункта. S&P 500 нарасна с 1,15% до 1006 пункта, а Nasdaq Composite увеличи стойността си с 1,47 на сто до 1998,72 пункта.

Финансовите позиции бяха сред най-печелившите по време на търговията в сряда. Застрахователните компании Genworth Financial и Hartford Financial Services Group се наредиха измежду най-добре представитлите се, като повишиха стойността на книжата си с около съответно 7 и 8 на сто.

Секторът беше в основата на ралито през последните месеци, въпреки че отбеляза понижения във вторник, след като анализаторът Ричард Боув от Rochdale Securities заяви, че печалбите на банките едва ли ще се подобрят през второто тримесечие, както и че много компании може да отчетат загуби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още