IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола пак надвиши 70 долара

Печалбите на Уол Стрийт и на долара отслабиха негативното влияние от ръста на нефтените запаси

22:22 | 12.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола пак надвиши 70 долара

Цената на петрола отново се върна над равнището от 70 долара за барел по време на търговията в Ню Йорк в сряда.

Печалбите на Уол Стрийт и на долара отслабиха влиянието на правителствените данни за по-голямо от очакванията покачване на петролните запаси през миналата седмица.

Фючърсите на суровия петрол завършиха сесията с повишение от 71 цента до ниво от 70,16 долара за барел с доставка през септември. Контрактите загубиха част от печалбите си, след като Федералният резерв остави лихвените равнища в САЩ непроменени и обяви, че може да забави темпото на изкупуване на държавни облигации.

Данните за петролните запаси показаха ръст на количествата с 2,5 млн. барела до 352 млн. броя за седмицата, завършваща на 7 август. Това е повече от три пъти от средните очаквания на анализаторите, запитани от Dow Jones Newswires, които прогнозираха повишение от 700 хил. барела.

Изминалата седмица освен това е трета поред с ръст на американските запаси от нефт. В момента те са с 18,7% над нивото си през миналата година по същото време.

Запасите от бензин намаляват с 1 млн. барела до 211,9 млн., или с по-малко от очакваните 1,3 млн. барела.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още