IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Късите продажби върху S&P500 на най-ниското си ниво от февруари

Все пак финансовите акции в лицето на банките, брокерските къщи и застрахователните компании са обект на най-много къси продажби

12:38 | 12.08.09 г.
Късите продажби върху S&P500 на най-ниското си ниво от февруари

Залозите за спад на широкия американски индекс Standard & Poors 500 паднаха до най-ниското си ниво от февруари насам, след като инвеститорите са заели по-малко къси позиции с акциите от състава му, съобщи Bloomberg.

Късите продажби представляват взети назаем акции и продадени на пазара с цел обратното им изкупуване на по-ниски нива.

Акциите от базата на индекса, обект на къси продажби са паднали до 8,77 млрд. броя към края на 31 юли, което е спад от 12% спрямо две седмици по-рано, или най-рязкото понижение от 30 септември миналата година.

Инвеститорите намалиха значително и залозите за спад на финансовите книжа с 31% за последните две седмици до 2 млрд. акции продадени "на късо".

Все пак финансовите акции в лицето на банките, брокерските къщи и застрахователните компании са обект на най-много къси продажби от всичи индустрии на Wall Street.

Скокът на S&P500 с 47% от 9 март насам донесе огромни загуби за продавачите "на късо". Причината за ръста на индекса са по-добрите от очакванията финансови резултати на американските компании, както и подобряващите се макроикономически показатели на САЩ.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още