IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските борси отново затвориха със спад

Инвеститорите останаха предпазливи в очакване на икономическия доклад на Федералния резерв

23:33 | 11.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските борси отново затвориха със спад

Щатските индекси приключиха сесията във вторник с понижения от малко над 1%, водени от спадовете във финансовия сектор. Инвеститорите останаха предпазливи за втори пореден ден в очакване на икономическия доклад на Федералния резерв, който ще бъде публикуван тази сряда.

Индексът на 30-те дружества с най-голяма пазарна капитализация Dow Jones IA отстъпи с 1% до 9241,5 пункта в края на борсовата търговия. Най-силно поевтиняха акциите на компаниите от финансовия сектор, влизащи в състава на индекса, начело с Bank of America, Travelers и JPMorgan.

По-широкият индекс S&P 500 се понижи с 1,3% до 994,4 пункта и по този начин отново падна под психологическото ниво от 1000 пункта. Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, изгуби 1,1% до 1969,7 пункта.

Банковият сектор отстъпи, след като кредитната компания CIT отложи публикуването на своите финансови отчети, а комисията, която следи програмата за освобождаване от проблемните финансови активи съобщи, че малките банки в САЩ може да се нуждаят от още 14 млрд. долара, за да се справят с проблемните кредити.

Пониженията на котировките бяха продиктувани и от десетия пореден месечен спад на запасите на търговците на едро. Те отчитат спад от 1,7% на месечна база през юни спрямо май, когато се понижиха с 1,2%.

Междувременно стана ясно, че продуктивността на американската икономика нараства с най-бързото си темпо за последните шест години през второто тримесечие на годината, а разходите за труд се понижават.

Добри бяха и данните на изследователската агенция TIPP и финансовия ежедневник Investor's Business Daily, които показаха, че индексът на потребителското доверие в САЩ се повишава до 50,3 пункта през август спрямо 46,3 пункта за юли.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още