IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват 1,4 млн. потребителски банкрута в САЩ тази година

Повече от 126 000 потребители са подали молба за банкрут в САЩ миналия месец

21:22 | 10.08.09 г.
Очакват 1,4 млн. потребителски банкрута в САЩ тази година

Потребителските фалити не показват признаци на отслабване след като се покачиха с повече от една трета тази година като до края на 2009 вероятно ще ударят 1,4 млн. броя, сочи проучване на Американския институт по банкрути, цитиран от Блумбърг.

Повече от 126 000 потребители са подали молба за банкрут в САЩ миналия месец, което е с 34% повече в сравнение с юли 2008 година. За първото шестмесечие броят на личните банкрути се е увеличил с 36,5 на сто на годишна база до 675 351.

Сред причините за увеличенията на банкрутите сред потребителите са нарастващата безработица и трудностите пред рефинансиране на съществуващите заеми.

Кризата с изплащането на потребителски и жилищни заеми не засегна само обикновените потребители, а помете и знаменитостите. Например американският актьор Стивън Болдуин подаде молба за защита от банкрут по Глава 11 (Chapter 11), след като кредиторите му започнаха процедура за обявяване на възбрана върху жилището на Болдуин.

Същата съдба сполетя и легендарният бейзболист Лени Дикстра, който дължи между 10 и 50 млн. долара.

Миналия месец JPMorgan прогнозира загуби за портфейла си от кредитни карти в размер на 10% от същия през следващото тримесечие като загубите ще зависят до голяма степен от безработицата в САЩ след това.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още