IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите на Wall Street прибраха част от натрупаните печалби

Основните индекси зад океана затвориха с умерени понижения

23:00 | 10.08.09 г.
Инвеститорите на Wall Street прибраха част от натрупаните печалби

Пониженията на американската борса се задържаха през цялата борсова сесия като основните индекси затвориха с пасив от половин процент.

След ралито на Wall Street в петък, подкрепено от добрите новини от трудовия пазар, днес инвеститорите прибраха част от натрупаните печалби през последните четири седмици през които широкият S&P500 достигна 10-месечен връх.

Търговията премина без сътресения като главен „виновник“ за това бе липсата на борсово значими новини.

Инвестиционната общност е в очакване на заседанието на Федералния резерв в сряда, когато ще стане ясно дали лихвите ще останат на рекордно ниските стойности от 0,25%. В доклада на ФЕД инвеститорите ще търсят знаци за посоката на развитие на икономиката и инфлационните рискове.

Пазарът също така чака новини за продажбите на дребно през юли в четвъртък, както и доклада за състоянието на пазара на труда в лицето на седмичните нови молби за помощи при безработица.

Според наблюдатели влияние върху пазара може да окажат финансовите резулатати на веригата за търговия на дребно Wal-Mart, които в четвъртък ще подскажат доколко американските потребители възобновяват покупките си. Това е важен индикатор за състоянието и възстановяването на щатската икономика, тъй като 2/3 от нея е потребление.

Книжата на Wal-Mart днес затвориха с покачване от 0,55% до 49,56 долара за акция.

Индустриалният индекс Dow Jones IA изгуби 0,34% до 9 338 пункта, Nasdaq падна с 0,5% до 1 990 пункта, а S&P500 се понижи с 0,31% до 1007 пункта.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още