IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтинява за втори ден

От началото на седмицата обаче черното злато поскъпва с над 3%, главно поради поевтиняването на щатския долар

09:17 | 07.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поевтинява за втори ден

Цената на суровия петрол продължи да се понижава за втори пореден ден. През тази седмица стана ясно, че нефтените запаси на САЩ са се повишили с още 1,67 млн. барела до 349,5 млн. барела в рамките на миналата седмица, което е най-високото им ниво за последните пет седмици.

Суровият петрол с доставка през септември поевтинява с 1,5% до 70,90 долара за барел по време на електронната търговия на международната петролна борса в Ню Йорк. Цената на американския лек суров петрол се понижи с 3 цента до 71,94 долара за барел в края на вчерашната сесия.

От началото на тази година петролните фючърси на Нюйоркската борса са поскъпнали с 61%, а за последните четири седмици цената им се е повишила с 20%, по данни на Bloomberg. От началото на тази седмица петролът поскъпва с 3,1%, главно поради поевтиняването на щатския долар.

Щатската валута поевтинява спрямо валутите на своите основни търговки партньори за пета поредна седмица. Участниците на валутните пазари засилиха покупките си на високодоходни активи в очакване на днешните данни за заетостта в неселскостопанските отрасли на икономиката на САЩ през юли.

Брентът с доставка през септември поевтинява с 1,1% до 74,68 долара за барел в часовете на електронната търговия на Лондонската петролна борса. Цената на петролните фючърси се понижи с 68 цента, или 0,9%, до 74,83 долара за барел в края на сесията в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още