IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите в САЩ търсят посока

Данните за спада на печалбата на Cisco понижиха цените на акциите в технологичния сектор

17:37 | 06.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите в САЩ търсят посока

Щатските индекси започнаха сесията в сряда колебливо след изненадващия спад в броя на новите молби за помощи при безработица през миналата седмица. Малко по-късно те смениха посоката на своето движение, водени от пониженията в технологичния, добивния и здравния сектор.

Бюрото по икономическа статистика разри, че за пета поредна седмица заявленията за социални помощи при безработица в САЩ са по-малко от 600 хил. Те намаляват с 38 хил. до 550 хил. за седмицата, приключила на 1 август. Икономистите очакваха повишение до 587 хил.

Днешните данни за понижението на молбите за помощи при безработица идват след разочароващите доклади за пазара на труда от сряда. Те показаха, че 371 хил. работни места са били закрити в частния сектор на икономиката през юли, а броят на планираните съкращения се увеличава с 31% на месечна база.

Един час след началото на търговията Dow Jones IA се понижава с 0,4% до 9241,7 пункта. Лидерът в производството на компютърно мрежово оборудване Cisco, който влезе в състава на индекса през юни, съобщи, че печалбата му намалява с 46% на годишна база през второто тримесечие.

Книжата на технологичната компания поевтиняват с 1,6% до 21,81 долара за акция на Нюйоркската фондова борса. От началото на тази година пазарната й капитализация се е повишила с над 34%, но за последните 12 месеца е намаляла с близо 9 на сто до 125,8 млрд. долара.

Индексът, обединяващ компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се понижава с 0,9% до 1975,1 пункта. S&P 500, който обединява 500-те най-добри дружества от Нюйоркската борса и Nasdaq, губи 0,6% до 996,6 пункта, след като се повиши до близо 1008 пункта в началото на сесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още