IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С 10% са паднали заплатите на руските банкери за тримесечието

В поделението на УниКредит в страната обаче заплатите са скочили с 12%, а в това на Райфайзенбанк – с 6%

12:57 | 06.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
С 10% са паднали заплатите на руските банкери за тримесечието

Разходите на руските банки за заплати на служителите им са се понижили през второто тримесечие на 2009 г. с 10% спрямо същия период на 2008, съобщава вестник „Ведомости“.

Сред най-големите финансови институции в страната най-силно са се понижили възнагражденията в банка „Зенит“ - със 70% до 293,5 млн. рубли (около 6,5 млн. евро), главно поради неизплащане на бонуси. В „КИТ Финанс“ заплащането е орязано с 66%.

В същото време има и банки, които макар и в условията на криза, са повишили отделяните средства за заплати. Такъв е случаят на „Газпромбанк“. Там разходите за персонал са нараснали с 28% на годишна база.

В „Роселхозбанк“ ръстът е 23 на сто, в поделението на УниКредит в страната заплатите са скочили с 12%, а в това на Райфайзенбанк – с 6%.

Наскоро в руската преса се появи информация, че някои инвестиционни банки са започнали да връщат заплатите към нивата им отпреди кризата поради опасения да не загубят опитните си кадри. Подобна тенденция вече се наблюдава във все повече международни финансови организации, коментира вестникът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още