IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Понижение на европейските борси заради лошите данни от САЩ

Фокусът на инвеститорите в момента е върху степента на продължителност на икономическото възстановяване

19:59 | 05.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Понижение на европейските борси заради лошите данни от САЩ

Европейските акции поевтиняха днес за втори пореден ден, след като стана ясно, че секторът на услугите в САЩ се е свил повече от очакваното, както и че са съкратени повече работни места от прогнозираните, съобщи Bloomberg.

Книжата на Deutsche Boerse паднаха с 6,7 на сто, тъй като най-големият борсов оператор в Европа по пазарна капитализация обяви спад на печалбата си за второто тримесечие.

Акциите на презастрахователя Swiss Reinsurance Co. загубиха 2,2 на сто след публикуваните данни за неочаквана загуба. Royal Dutch Shell Plc беше начело в отстъплението в енергийния сектор вследствие на спада в цената на петрола.

Паневропейският индекс Dow Jones Stoxx 600 загуби 0,4 на сто до 226,93 пункта, заличавайки напредването си по време на сесията с 0,9 на сто.

Фокусът на инвеститорите в момента е върху степента на продължителност на икономическото възстановяване, смятат анализатори, според които лошите данни от САЩ са накарали инвеститорите да продават.

Националните бенчмаркове се понижиха днес в 15 от 18-те западноевропейски пазара. Британският FTSE 100 загуби 0,7 на сто, френският CAC 40 падна с 0,5 на сто, а немският DAX - с 1,1 на сто.

Сред печелившите беше френската банка Societe Generale SA, чиито акции поскъпнаха с 5,5 на сто след отчетената по-добра от прогнозите печалба за второто тримесечие. На положителна територия затвориха и книжата на UniCredit SpA, също благодарение на изненадващо добрия отчет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още