IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Слабите икономически данни понижиха щатските индекси

Спадът на заетостта в частния сектор на САЩ и свиването на сектора на услугите натежаха върху котировките

17:56 | 05.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Слабите икономически данни понижиха щатските индекси

Търговията на щатските фондови борси започна с понижения и при трите основни индекса в сряда, след като два отделни доклада разкриха, че американската икономика продължава да закрива работни места през юли, а броят на планираните съкращения се увеличава.

Лоши бяха и данните за сектора на услугите, който се сви с по-бърз темп от очакваното през юли. Новите поръчки, както и заетостта в сектора намаляват още по-бързо, в резултат на което индексът на бизнес активността в сектора неочаквано се понижи до 46,1 пункта през юли.

Добри обаче бяха данните за фабричните поръчки, които отчетоха изненадващ ръст от 0,4% на месечна база през юни. Поръчките, с изключение на тези за транспортно оборудване, отчитат още по-силен месечен ръст от 3,2% през юни.

Близо час и половина след началото на търговията Dow Jones IA се понижава с 1,1% до 9217,9 пункта. Днес станаха ясни финансовите резултати на две от компаниите в неговия състав - производителят на хранителни продукти Kraft Foods и един от лидерите на пазара на потребителски стоки Procter&Gamble.

Нетната печалба на Kraft Foods за периода от април до юни се повишава с 11% на годишна база до 827 млн. долара, или 56 цента на акция, докато печалбата на Procter&Gamble се е свила с 18 на сто до 2,47 млрд. долара, което прави 80 цента на акция.

Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се понижава с 1% до 1987,6 пункта. S&P 500, който обединява 500-те най-добри компании от Нюйоркската борса и Nasdaq, губи 1,2% до 994,9 пункта, воден от пониженията при компаниите от потребителския и транспортния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още