IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британската банка Lloyds със загуба от 3,1 млрд. паунда за полугодието

Отписани са активи на стойност 13,4 млрд. лири, което надхвърля значително очакванията на анализаторите

09:44 | 05.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Британската банка Lloyds със загуба от 3,1 млрд. паунда за полугодието

Британската банка Lloyds Banking Group обяви, че има загуба от 3,1 млрд. лири за първите шест месеца на годината. Основна роля за това са изиграли отписванията на корпоративни заеми и проблемни ипотечни кредити.

За първите шест месеца на миналата година банката отчете печалба в размер на 1,95 млрд. лири.

Финансовата институция, която придоби HBOS през януари, е отписала активи за 13,4 млрд. лири. Това е повече от прогнозите на анализаторите за отписване на 11,3 млрд. лири, предава Bloomberg.

Lloyds потърси държавна помощ след придобиването на най-големия ипотечен кредитор на Острова. Причината за това е, че именно HBOS формира около 80 на сто от резервите за лоши кредити на банката за миналата година, които са в размер на 15 млрд. лири.

Срещу помощта Lloyds предостави 43 на сто от капитала си на британското правителство и се съгласи да освободи близо 9 хил. служители с цел съкращаване на разходите с 1,5 млрд. лири до 2011 година.

Вчера акциите на банката поевтиняха с 2,3 на сто до 83,3 пенса за акция. От началото на годината пазарната капитализация на институцията е паднала с 10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още