IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Playboy със загуба от 9 млн. долара за второто тримесечие

Бизнесът със забавления за възрастни не остава встрани от кризата

09:04 | 05.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Playboy със загуба от 9 млн. долара за второто тримесечие

Американската икона в забавлението на възрастни – Playboy Enterprises, отчете загуба в размер на 9 млн. долара за второто тримесечие на годината. Огромната част от отрицателния резултат се дължи на разходи за преструктуриране, основно свързани със затварянето на офиса на компанията в Ню Йорк.

Ако се изключи негативният ефект на преструктурирането, Playboy излиза на минимална печалба. Това се дължи основно на активните действия по съкращаване на разходите, предприети заради свиващите се приходи от поделенията на компанията за издаване на лицензи, печатни издания и телевизия.

Загубата на Playboy възлиза на 8,7 млн. долара, или 26 цента на акция, предава Wall Street Journal. За второто тримесечие на миналата година компанията отчете загуба от 3,2 млн. долара, или 10 цента на акция.

Като цяло приходите на Playboy бележат спад от 15 на сто до 62,2 млн. долара.

Приходите от поделението за развлечения, което включва в себе си Playboy TV, са паднали с близо 20 на сто на годишна база до 23,8 млн. долара. Приходите от лицензи са се смъкнали с 22 на сто до 4,8 млн. долара. За сметка на това известен ръст се наблюдава в издателската дейност.

За момента от Playboy не коментират слуховете за предстояща смяна на собствеността на компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още