IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заплатите в малките американски компании се върнаха три години назад

Средното възнаграждение е паднало под 30 хил. долара годишно, което не се беше случвало от март 2006 година досега

15:44 | 04.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Заплатите в малките американски компании се върнаха три години назад

Заплатите в малките американски компании са се върнали на нивата си от преди три години. Това се случва на фона на понижаващото се бизнес доверие заради опасенията относно разходите на правителството на САЩ за новата здравна реформа в страната.

Изследването на заплатите в малкия бизнес в САЩ, което се публикува ежемесечно от SurePauroll Inc., показва, че на месечна база през юли възнаграждението се е понижило с 0,8 на сто и пада до 29 995 долара годишно.

Толкова ниска стойност средната заплата не е имала от март 2006 година, съобщават авторите на изследването, което обхваща хиляди компании и много сектори от американската икономика.

През юли миналата година средното годишно заплащане е било в размер на 32 290 долара, което означава, че се отчита спад от 7,1 на сто на годишна база. Само от началото на годината пък заплатите са паднали с 5 на сто, предава Ройтерс.

На фона на понижаващите се заплати, сред мениджърите на дребния бизнес се наблюдава и спад на доверието в икономиката като цяло. Докато през май и юни 70 на сто от тях са били оптимистично настроени за бъдещето, сега подобни настроения имат едва 56 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още