IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтинява леко след голямото рали

Данните за производствения и строителния сектор на САЩ повишиха цената на петрола до най-високото ниво от 12 юли

09:06 | 04.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поевтинява леко след голямото рали

Цената на петрола падна леко до близо 71 долара за барел по време на азиатската електронна търговия във вторник, след като признаците за възстановяване на производствения и строителния сектор на САЩ от началото на седмицата предизвикаха рали на петролните и фондовите борси.

Докладът от понеделник на Института за управление на доставките показа, че производствената дейност в САЩ вероятно ще отчете ръст през следващия месец, който ще бъде първи от януари 2008 г. досега. Същевременно разходите в строителния сектор са се повишили през юни.

През последните месеци участниците на международните петролни пазари отдават по-голямо внимание на подобряването на макроикономическите показатели и до голяма степен пренебрегват данните за търсенето на суровината, което остава слабо.

Американският лек суров петрол с доставка през септември поевтинява с 48 цента до 71,10 долара за барел в часовете на електронната търговия на борсата в Ню Йорк. В понеделник петролните фючърси приключиха сесията с ръст на цената от 2,13 долара, или 3,1%, до 71,58 долара за барел.

По време на вчерашната сесия котировките успяха за малко да пробият и нивото от 72 долара за барел. От началото на годината черното злато е увеличило цената си с 59%. В рамките на изминалия месец юли обаче цената на суровия петрол отчете първия си месечен спад от януари досега.

В Лондон петролът тип „Брент“ с доставка през септември поевтинява с 36 цента до 73,19 долара за барел, предаде AP. Петролните фючърси поскъпнаха с 1,85 долара, или 2,6%, за да приключат вчерашната сесия на ниво от 73,55 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още