IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

1,5 млн. американци остават без помощи за безработица

Възможностите на САЩ за държавно подпомагане се изчерпват, тъй като мнозина са останали безработни прекалено дълго

09:15 | 03.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
1,5 млн. американци остават без помощи за безработица

Около 1,5 млн. американци са заплашени от изчерпване на лимита си за получаване на помощи при безработица. Причината за това е, че те са останали безработни прекалено дълго време, съобщава New York Times.

Американският Конгрес вече прие поправка, която удължи сроковете за получаване на помощ в много от щатите на 79 седмици вместо досегашните 46 седмици. Въпреки това обаче голяма част от трайно безработните вече са изчерпали своите лимити за получаване на държавна помощ.

Очаква се броят на американците с подобни проблеми да нарасне рязко в следващите седмици и до септември да достигне 500 хил. души. Прогнозите, цитирани от вестника, сочат, че до края на годината извън програмата за подпомагане може да се окажат 1,5 млн. американци.

Към момента помощи за безработица получават 9 млн. американски граждани, като заради продължаващата рецесия много от тях не могат да си намерят нова работа. Нивото на безработица в САЩ през юни достигна 9,5 на сто, а се очаква тази седмица да стане ясно, че и през юли компаниите са продължили да освобождават служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още