IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Властите в САЩ искат още 2 млрд. долара за програмата „Кеш за стари коли”

Тази програма предоставя на всеки американец до 4500 долара бонус за покупката на нов икономичен автомобил

20:28 | 31.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Властите в САЩ искат още 2 млрд. долара за програмата „Кеш за стари коли”

Законодателите от американския щат Мичиган искат да увеличат средствата по програмата „Кеш за стари коли” („Cash for clunkers”) с 2 млрд. долара, след като силният интерес към нея изчерпа по-голямата част от първоначално заделените 1 млрд. долара.

Програмата „Cash for clunkers”, чиято цел е да насърчи продажбите на нови автомобили, е все още в действие, уточняват от Белия дом. Малко преди това членове на Конгреса са заявили, че тя е била преустановена, предаде Bloomberg.

Делегацията от Мичиган ще се опита да пренасочи през следващата седмица 2 млрд. долара от средствата за стимулиране на икономиката към програмата „Кеш за стари коли”. Те разчитат и на подкрепата на администрацията на Барак Обама.

В рамките на тази програма всеки американец може да получи до 4500 долара бонус за покупката на нов, по-икономичен автомобил. По-голямата част от предвидените средства са били разпределени още в първите шест дни след старта на програмата.

Американското правителство се надяват да генерира продажбите на около 250 хил. нови автомобила чрез програмата „Cash for clunkers”, която бе одобрена на 24 юни от президента Барак Обама.

Те предвиждат, че предвидената сума от 1 млрд. долара трябва да стигне поне до 1 ноември. От Министерството на търговията в САЩ уточняват, че парите предвидени за тази програма все още не са свършили.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още