IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола скочи с близо 7% за ден

След резкия спад от сряда котировките поеха мощно нагоре вчера

08:42 | 31.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола скочи с близо 7% за ден

Цената на петрола скочи с близо 7 на сто за изминалото денонощие и така навакса почти цялото си отстъпление от предходния ден, когато котировките отстъпиха рязко. Причина за това стана завръщащият се оптимизъм на глобалния фондов пазар.

По време на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк цената на петролните контракти с доставка през септември се повиши с цели 5,7 на сто (3,59 долара) до 66,94 долара за барел.

Тази нощ котировките поеха надолу, но след повишението на регионалния азиатски индекс MSCI Asia-Pacific с 1,3 на сто до най-високото му ниво от края на април досега, интересът към търговията със суровината се завърна. Така след края на сесията, по време на азиатската търговия, черното злато поскъпва с още 1 на сто до 67,58 долара за барел.

Въпреки това обаче до момента цената на суровината се движи с понижение от 2,2 на сто за седмицата, предава Bloomberg.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент отново се върна на нива от над 70 долара за барел. Той поскъпна с 5,4 на сто (3,58 долара) до цена на затваряне 70,11 долара за барел. Тази сутрин суровината от този сорт добавя още 0,8 на сто до 70,69 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 31.07.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още