IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Високоскоростен влак направи демонстрационно пътуване Москва-Петербург

"Сапсан" изминава разстоянието между двата града за 3 часа и 45 минути, развивайки в някои участъци скорост до 250 км/час

21:43 | 30.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Високоскоростен влак направи демонстрационно пътуване Москва-Петербург

Високоскоростен влак извърши днес демонстрационно пътуване от Москва до Санкт Петербург, съобщи Lenta.ru.

"Сапсан" изминава разстоянието между двата града за 3 часа и 45 минути, развивайки в някои участъци скорост до 250 км/час.

По време на демонстрационното пътуване влакът е спрял само на една гара.
Очаква се през декември тази година влакът да започне да пътува редовно между Москва и Санкт Петербург, а след това и между Москва и Нижни Новгород.

Във влака има места за 600 пътници.

Цената на билетите все още не е обявена, но се знае, че тя ще е доста висока заради необходимостта от обновяване на инфраструктурата.

Представители компанията Siemens, която произвежда влака, са заявили, че за него ще бъде направена отделна железопътна линия със специални ограждения.

По време на тестовете влакът е развивал скорост от 281 км/час, което е рекордно за руската железопътна система. Не се предвижда обаче експлоатация на „Сапсан“ с такава скорост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още