IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трансатлантическият борсов оператор NYSE Euronext излиза на загуба

Компанията е отчела загуба от 182 млн. долара главно заради разходи по разтрогването на договора с LHC.Clearnet

14:34 | 30.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Трансатлантическият борсов оператор NYSE Euronext излиза на загуба

Борсовият оператор NYSE Euronext отчита загуба от 182 млн. долара зa второто тримесечие на годината. Основна причина за това са разходите по разтрогването на договора с LCH.Clearnet и решението за създаване на собствена клирингова мрежа.

Плащането към LHC.Clearnet възлиза на 355 млн. долара и заедно с друг еднократен разход от 87 млн. долара за обезщетения, натежава сериозно на баланса на компанията, предава FT.

През второто тримесечие на годината NYSE Euronext е платила и 200 млн. долара за дял от 20 на сто от капитала на борсовия оператор в Обединените арабски емирства Doha Securities Market, което е най-голямата инвестиция на компанията до този момент.

От оперативна гледна точка печалбата на NYSE Euronext пада с 24 на сто до 214 млн. долара. Година по-рано оперативната печалба на компанията за второто тримесечие на годината възлезе на 282 млн. долара, а нетната – на 195 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още