IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Повече посетители, по-малко приходи в парковете на Euro Disney

За деветте месеца на финансовата 2008/2009 година приходите падат със 7,1 на сто до 866,5 млн. евро

10:18 | 30.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Повече посетители, по-малко приходи в парковете на Euro Disney

Приходите на компанията Euro Disney, оперираща развлекателни паркове, са се понижили с 6,9% за третото фискално тримесечие (април-юни) до 307,7 млн. евро. Причина за спада са по-малкото разходи, извършвани средно от посетител, както и намалялата заетост в хотелите на групата.

За деветте месеца на финансовата 2008/2009 година приходите падат със 7,1 на сто до 866,5 млн. евро.

Развлекателните паркове са увеличили общия брой на посетителите си, като това се дължи на повечето френски и белгийски туристи. Харчените от тях средства за развлечения обаче са по-малко от парите, давани за тази цел от испанци и британци, чийто брой съответно намалява.

Приходите на хотелите на компанията са намалели с 8% за тримесечието на годишна база, достигайки 341,4 млн. евро, като заетостта в тях е паднала с 3,8 пункта, а средните приходи от стая са се понижили с 4%.

„Още от първите знаци за икономическо забавяне започнахме да предлагаме таргетирани промоционални оферти, на които съседните ни пазари отговориха особено добре“, коментира Филип Га, президент на френската Euro Disney, цитиран в съобщение на компанията.

„Това решение ни позволи да продължим да увеличаваме посещенията на Disneyland в Париж, но офертите повлияха негативно на средните разходи, правени от един посетител“, допълва той.

По думите му тази година Euro Disney е ограничила инвестициите си, но се подготвя за нови от догодина.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още