IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските акции ограничиха загубите си в края на търговията

Множество негативни фактори влияeха на търговията, на този фон обаче се появи светъл лъч за икономиката

23:17 | 29.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американските акции ограничиха загубите си в края на търговията

Американската борсова търговия започна с понижения във вторник, които впоследствие се задълбочиха, но към края на сесията някои позиции заличиха част от загубите си.

Негативното движение беше водено от технологичните компании след новината за дългоочакваната сделка между Microsoft и Yahoo в областта на интернет търсенето. Акциите на Yahoo паднаха с 12,08%, докато тези на Microsoft се повишиха с 1,41 на сто.

Значителна роля за понижението оказаха и разпродажбите в Китай по време на азиатската сесия, предизвикани от инфорамции, че правителството иска да забави кредитирането, както и от опасения, че ралитo от последните дни е направило компаниите прекалено скъпи на фона на техните печалби.

Освен това петролният пазар показа значителна слабост, като цената на "черното злато" падна с над 6% след данни за по-висок ръст на запасите от нефт.

В средата на сесията в сряда беше обявен докладът Бежова книга на Федералния резерв за състоянието на икономиката в най-големите региони в САЩ, според който положението в страната показва признаци на подобрение. На някои места икономическият спад се забавя, а другаде дори вече се отчита възстановяване, стана ясно от документа, на чиято база Фед ще взима решения на следващата си среща, посветена на паричните въпроси.

В крайна сметка индексът Dow Jones Industrial Average затвори със спад от около 0,3% до 9071 пункта. Nasdaq падна с 0,4 на сто до 1968 пункта, S&P 500 отстъпи с 0,46% до 975 пункта.

Сред най-печелившите се наредиха акциите на DreamWorks Animation, поскъпнали с над 8%. Филмовото студио обяви печалба от 25,6 млн. долара за второто тримесечие спрямо 27,5 млн. долара за съответния период на миналата година. Приходите на компанията възлизат на 132 млн. долара.

Книжата на ArcelorMitall пък реагираха със спад от над 6% на силно негативните финансови резултати, изнесени от компанията по-рано през деня. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:04 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още