IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтиня за втори ден

Цената на петрола се понижи, след като стана ясно, че запасите от суров петрол на САЩ са се увеличили

09:20 | 29.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поевтиня за втори ден

Цената на петрола се понижи за втори пореден ден, след като седмичният доклад на Американския петролен институт разкри, че запасите от суров петрол на САЩ, който е най-големият консуматор на енергия в света, са се увеличили.

Цената на черното злато продължи да се понижава в часовете на електронната търговия на борсите в Лондон и Ню Йорк днес. За това допринесе и новината, че индексът на потребителското доверие в САЩ е отчел спад за втори пореден месец през юли.

Суровият петрол с доставка през септември поевтинява със 70 цента, или 1%, до 66,53 долара за барел по време на електронната търговия на борсата в Ню Йорк. Петролните фючърси приключиха вчерашната сесия с понижение на цената от 1,15 долара, или 1,7%, до 67,23 долара за барел.

От началото на тази година американският лек суров петрол с поскъпнал с 49 на сто, по данни на Bloomberg. Неговата цена варираше в интервала от 59 до 69 долара за барел през последните две седмици под влияние на финансовите резултати на компаниите за второто тримесечие.

На международната петролна борса в Лондон брентът поевтинява с 46 цента, или 0,7%, до 69,42 долара за барел. Цената на септемврийските фючърси се понижи с 93 цента, или 1,3%, до 69,88 долара за барел в края на борсовата сесия във вторник.

Вчерашното понижение на цената дойде, след като стана ясно, че запасите на САЩ от суров петрол са се увеличили с 4,07 млн. барела до 352,4 млн. барела за миналата седмица. Данните на Американския петролен институт разкриха още, че запасите от бензин остават непроменени.

Днес се очаква отделен доклад на Министерството на енергетиката в САЩ за промените в петролните запаси на страната за изминалата седмица. Икономистите очакват спад от 1,6 млн. барела спрямо предишната седмица, когато те намаляха с 1,8 млн. барела.

Американският петролен институт събира информация за запасите от суров петрол на доброволна база от операторите на рафинерии в САЩ. В същото време докладът на правителството се базира на задължителното подаване на информация към Министерството на енергетиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:49 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още