IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси се понижават след смесените новини

Новината за поскъпването на жилищата в големите градове бе помрачена от спада на потребителското доверие

18:04 | 28.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси се понижават след смесените новини

Основните борсови индекси в САЩ се понижават в началото на днешната сесия, след като новината за поскъпването на жилищата в големите градове бе помрачена от понижението на индекса на потребителското доверие.

Индексът на 30-те най-големи борсови дружества Dow Jones IA се понижава с 0,3% до 9081,7 пункта час и половина след началото на търговията. По-широкият S&P 500 отстъпва с 0,5% до 977,1 пункта, а индексът на компаниите на борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, губи 0,3% до 1961,9 пункта.

Индексът на цените на жилищата в 20-те най-големи мегаполиса в САЩ на агенциите Standard & Poor's/Case Shiller отчете първия си месечен ръст от юли 2006 г. през май. Междувременно индексът, който покрива 10 мегаполиса, добавя 0,4% към стойността си.

Все пак цените на имотите остават със 17,1% под нивото си от същия месец на миналата година и са с над 30% по-ниски спрямо пика си от средата на 2006 г. Това означава, че все още е рано да се говори за възстановяване на жилищния пазар.

Пазарите приветстваха и добрите данни за индекса на икономическата активност в производствения сектор в района на Ръчмънд. Той се повиши до 14 пункта за юли спрямо 6 пункта за месеца преди това. Икономистите очакваха по-слаб ръст до 8 пункта.

Днес стана още ясно, че индексът на потребителското доверие се е понижил за втори пореден месец през юли, след като състоянието на пазара на труда се влоши през последните месеци. Това кара домакинствата в САЩ да стават по-песимистични в своите очаквания за бъдещето.

Най-голямата по размера на своите активи банка в САЩ Bank of America възнамерява да закрие около 10% от клоновата си мрежа в страната, за да съкрати своите разходи. В момента финансовата компания има 6 100 клона в САЩ, но все още не е ясно кои ще бъдат затворени.

Медийният холдинг Time Warner купи обратно дела на Google в капитала на интернет подразделението AOL. Той възлиза на 5%, а цената на сделката е 283 млн. долара. Time Warner планира да отдели AOL в самостоятелна компания до края на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:54 | 09.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още