IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Deutsche Bank с ръст на печалбата от 68%

Най-голямата немска банка е постигнала този резултат благодарение на високи приходи от търговия с акции и облигации

09:32 | 28.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Deutsche Bank с ръст на печалбата от 68%

Германската банка Deutsche Bank е постигнала ръст на печалбата си от 68 на сто за второто тримесечие на годишна база. Водеща роля за силния резултат са изиграли високите приходи от търговия с акции и облигации, става ясно от отчета на финансовата институция.

Печалбата на Deutsche Bank възлиза на 1,09 млрд. евро, или 1,64 евро на акция. За съпоставимия период на миналата година банката постигна печалба от 1,27 евро на акция (общо 649 млн. евро), а прогнозите на анализаторите бяха тя да нарасне до общо 944 млн. евро за второто тримесечие на тази година.

Според Йозеф Акерман, изпълнителен директор на Deutsche Bank, която е най-голямата банка в Германия, „банковата индустрия и финансовите пазари са се стабилизирали през второто тримесечие“, което е довело до силен ръст на сделките с акции и дългови инструменти, съобщава Bloomberg.

Поделението за инвестиционно банкиране е успяло да генерира печалба преди данъци от 828 млн. евро. От търговия с акции пък са реализирани приходи в размер на 903 млн. евро, което не се е случвало през последните шест тримесечия.

Банката успява да постигне печалба за второ поредно тримесечие, след като миналата година обяви първата си годишна загуба за последните 50 години. От началото на годината пазарната капитализация на Deutsche Bank е скочила с 87 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още