IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Julius Baer пада с 36% за полугодието

В България холдингът има дялове в Химимпорт, БТК и Спарки Елтос

10:03 | 27.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Julius Baer пада с 36% за полугодието

Швейцарският холдинг Julius Baer, който се занимава с управление на активи, отчита спад на печалбата от 36% за първото полугодие на годината до 1,56 швейцарски франка за ценна книга.

Коригираната консолидирана нетна печалба на дружеството пада с 37 на сто до 324 млн. франка, а консолидираната печалба преди данъци – с 40 на сто до 391 млн. франка.

Оперативната печалба на Julius Baer пада с 24 на сто до 1,22 млрд. франка, основно „като резултат от спада с 25 на сто на средната стойност на управляваните активи спрямо същия период на миналата година“.

Самите активи пък се увеличават с 9 на сто спрямо края на 2008 г. и вече са на стойност 299 млрд. франка, предава Market Watch.

От дружеството обявяват спад на консолидираните разходи от 12 на сто за първото шестмесечие на годишна база.

В България Джулиус Бер Интернешънъл Екуити Фънд притежава 5,36% от капитала на БТК, около 10% от капитала на Спарки Елтос АД, около 7% от обикновените акции на Химимпорт АД и 7% от привилегированите акции на Химимпорт АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още