IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Втора поредна седмица на ръст за петрола

Продължават обаче притесненията за това, че поскъпването не е оправдано от основите на енергийния пазар

22:31 | 24.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Втора поредна седмица на ръст за петрола

Фючърсите на суровия петрол се повишиха над нивото от 68 долара в петък, отбелязвайки втора поредна седмица на ръст на фона на показваната устойчивост на капиталовия пазар. В същото време продължават притесненията за това, че поскъпването на „черното злато” не е оправдано от основите на енергийния пазар.

Голяма част от щатските книжа заличиха загубите си от началото на сесията, продължавайки положителната серия от няколко дни насам. В четвъртък Dow Jones IA скочи над 9 хил. пункта за първи път от януари насам.

Петролът с доставка през септември повиши цената си с 1,3% за деня до 68,05 долара за барел в последната сесия за седмицата в Ню Йорк. Повишението за последните пет сесии е от 7,1%, постигнато при волатилна търговия.

Поскъпването става факт въпреки обявените през седмицата данни за ръст на американските запаси от петрол, петролни продукти и горива като цяло. Този растеж според анализатори не е нормален за разгара на летния сезон, когато по принцип се увеличава потреблението на бензин.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още