IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските индекси опитват да се върнат „на зелено”

Почти час преди края на търговията Dow Jones бележи колеблив ръст

21:52 | 24.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американските индекси опитват да се върнат „на зелено”

След като стартираха сесията на отрицателна територия, американските индекси към момента правят опит да се върнат „на зелено”. Търговията за индикаторите се колебае между положителните и отрицателните стойности, но като че ли оптимизмът надделява.

За ръста спомогнаха акциите на компании за комунални и здравни услуги, като техният подем компенсира лошото настроение в технологичния сектор. То пък беше породено главно от отчета на Microsoft, показал близо 30% спад на печалбата на софтуерната група за второто тримесечие на годишна база.

Почти час преди края на търговията Dow Jones бележи ръст от 0,09%, S&P 500 се покачва с 0,1%, докато Nasdaq все още е на минус, бележейки спад от 0,63 на сто.

Малко по-рано през деня милиардерът инвеститор Уорън Бъфет заяви, че въпреки рецесията точно сега е моментът да се купуват акции, защото, ако се чака икономическо възстановяване, може да се изпусне посоката на пазара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още