IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на производителя на ядрена енергия Exelon намалява с 12%

Все пак финансовите резултати на компанията се оказаха по-добри от очакваното

17:05 | 24.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на производителя на ядрена енергия Exelon намалява с 12%

Печалбата на най-големия производител на ядрена енергия в САЩ – Exelon, отчете спад от 12% на годишна база за второто тримесечие, главно поради по-слабото потребление на електричество и по-големите разходи за ядрено гориво.

В рамките на второто тримесечие енергийната компания е реализирала нетна печалба от 657 млн. долара, или 0,99 долара на акция, спрямо положителен финансов резултат от 748 млн. долара, или 1,13 долара на акция, за същия период на 2008 г.

С изключение на еднократните ефекти печалбата на акция възлиза на 1,03 долара, което се оказа повече от средната прогноза на анализаторите за 0,97 долара на акция, предаде Ройтерс. Продажбите падат с 11% на годишна база до 4,17 млрд. долара.

Ръководството на Exelon очаква печалба на акция в интервала от 4 до 4,30 долара за цялата финансова година. По този начин то потвърди прогнозата си, направена през миналото тримесечие. За третото тримесечие се очаква печалба на акция от между 0,9 и 1 долара.

По-рано през тази седмица Exelon оттегли своята оферта за враждебно придобиване на енергийната компания NRG Energy. От NRG Energy заявиха, че предложената цена от малко над 6 млрд. долара не отговаря на реалната стойност на компанията.

Книжата на Exelon поевтиняват с 0,7% до 53,64 долара за акция малко след началото на сесията на нюйоркската фондова борса. Пазарната капитализация на енергийната компания се е понижила с 3,5% от началото на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още