IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Девета поред положителна сесия в Европа

Над половината от европейските компании, които са предали отчети за второто тримесечие, имат по-добри от очакваното печалби

19:19 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Девета поред положителна сесия в Европа

Европейските акции се повишиха днес за девета поредна сесия, което е най-дългата им позитивна серия от 2006 г. насам. Ръстът се дължеше на по-добрите от очакваното корпоративни печалби и на повишението на продажбите на съществуващи домове в САЩ, пише Bloomberg.

Печалбите за второто тримесечие се оказват малко по-добри от очакваното, но пък прогнозите бяха твърде лоши, коментират анализатори.

Акциите на Roche – най-големият световен производител на лекарства срещу рак, поскъпнаха с 3,2 на сто, след като компанията увеличи прогнозата си за резултатите за цялата година.

Книжата на най-голямата швейцарска банка по пазарна капитализация - Credit Suisse, добавиха 5,8 на сто благодарение на отчетения ръст на продажбите и печалбата.

Над половината от европейските компании, които са предали отчети за второто тримесечие, имат по-добри от очакваното печалби.

Подобряващите се корпоративни резултати може да доведат до най-голямото рали до края на годината на европейските акции от 2006 г. насам, според проучване на анализатори. Основните индекси в региона може да скочат с 11 на сто за периода от 30 юни до края на 2009.

Днес основните индекси на всичките 18 западноевропейски пазара се повишиха. Британският FTSE 100 добави 1,5 на сто до 4559,80 пункта, немският DAX – 2,5 на сто до 5247,28 пункта, а френският CAC 40 – 2,1 на сто до 3373,72 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още