IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайската Beijing Automotive Industry е изключена като кандидат за Opel

Така кандидати за закупуването на Opel остават Magna International и белгийската инвестиционна компания RHJ

17:04 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Китайската Beijing Automotive Industry е изключена като кандидат за Opel

Китайската компания Beijing Automotive Industry Holding Co. е била изключена от процедурата за избор на купувач на подразделението на General Motors в Европа – Opel, след като щатският производител на автомобили и немското правителство са подкрепили другите двама кандидати, съобщи Bloomberg.

Така кандидати за закупуването на Opel остават канадският производител на авточасти Magna International и белгийската инвестиционна компания RHJ International SA.

Преговорите с двете компании продължават, е посочил главният преговарящ от страна на GM Джон Смит. От немското министерство на икономиката са потвърдили изключването на BAIC от преговорите.

Така сега немското правителство и щатската компания са изправени един срещу друг, тъй като кабинетът на Ангела Меркел подкрепя Magna след “задълбочен анализ” на окончателните оферти.

От икономическото министерство не са пояснили защо е отхвърлена китайската компания. Офертата на Beijing Automotive Industry беше на стойност 660 млн. евро за дял от 51 на сто от Opel, оставяйки на GM 49 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още