IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризата намали печалбата на UPS наполовина

Компанията за доставка на пощенски пратки понижи своята прогноза за текущото тримесечие

16:58 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кризата намали печалбата на UPS наполовина

Най-голямата компания за доставка на пощенски пратки в света UPS заяви, че бизнесът й е започнал да се стабилизира, въпреки че печалбата намалява с 49% на годишна база за второто тримесечие.

Нетната печалба на базираната в Атланта компания намалява до 445 млн. долара, или 44 цента на акция, за периода от април до юни спрямо 873 млн. долара, или 85 цента на акция, за същото тримесечие на 2008 г.

Приходите на UPS намаляват до 10,8 млрд. долара спрямо 13 млрд. долара за второто тримесечие на 2008 г. Анализаторите очакваха приходи от 11,1 млрд. долара и печалба на акция от 45 цента.

Подобно на основния конкурент FedEx, финансовите резултати на UPS се считат за барометър на икономическата активност в САЩ.

Ръководството на компанията понижи своята прогноза за текущото тримесечие и вече очаква печалба на акция в интервала от 45 до 55 цента, предаде New York Times.

Главният финансов директор на UPS заяви, че икономическа обстановка остава трудна. Той допълни, че доставките на вътрешния и международния пазар са започнали да се стабилизират, но все пак обемите ще останат на значително по-ниски нива от миналата година.

Книжата на UPS поевтиняват с 1,7% до 51,42 долара за акция в началото на сесията на нюйоркската фондова борса. Пазарната капитализация на компанията се е понижила с близо 7% от началото на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още