IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ING Groep търси купувачи за подразделенията си в Европа и Азия

Това е една от крачките за събиране на пари за изплащане на държавния заем от 10 млрд. евро

15:56 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
ING Groep търси купувачи за подразделенията си в Европа и Азия

Банково-застрахователната група ING Groep, която е най-голямата в Холандия, търси купувачи за своите подразделения за управление на активи на заможни клиенти в Европа и Азия, пише Wall Street Journal.

От вестника коментират, че това е една от крачките, предприемани от финансовата компания, с цел погасяване на отпуснатия й през миналата година държавен кредит в размер на 10 млрд. евро.

Процедурата по продажбата вече е започнала и евентуалната сделка ще бъде сключена не по-рано от няколко месеца. Предложените за продажба подразделенията се оценяват общо на около 1 млрд. долара.

Между възможните купувачи се изброяват Credit Suisse Group, Standard Chartered PLC, а също и банки от Сингапур и Австралия.

Обемът на паричните средства, намиращи се под управлението на въпросните подразделенията се оценяват на около 55 млрд. евро.

Според източници на WSJ, ING се надява да получи общо 6-8 млрд. евро след продажбата на 10-15 от своите дъщерни компании.

От ръководството на ING засега не са потвърдили тази информация.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още