IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Bristol-Myers се увеличава с повече от една трета

Нарастването на продажбите на лекарства и оптимизирането на разходите повишава печалбата с 36% на годишна база

15:53 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Bristol-Myers се увеличава с повече от една трета

Американската фармацевтична компания Bristol-Myers зарадва инвеститорите с новината, че печалбата й се е увеличила с 36% на годишна база за второто тримесечие благодарение на по-големите продажби на лекарства и оптимизирането на разходите.

Нетната печалба на Bristol-Myers се повишава до 983 млн. долара, или 49 цента на акция, за второто тримесечие. С изключение на еднократните ефекти, печалбата възлиза на 56 цента на акция, което се оказа повече от средната прогноза на икономистите за печалба на акция от 64 цента.

Продажбите на базирания в Ню Йорк производител на лекарства нарастват с 3,5% на годишна база до 5,38 млрд. долара, водени от 11-процентен скок в продажбите на лекарството против инфаркт Plavix, предаде Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на Bristol-Myers Джеймс Корнелиус заяви, че компанията планира да продаде част от своите активи и да освобождава работна ръка, за да може да съкрати своите разходи с 2,5 млрд. долара до 2012 г., предаде Bloomberg.

Фармацевтичната компания възнамерява да закупи своя конкурент Medarex за около 2,4 млрд. долара през тази година, за да удвои биологичните си разработки. Това е с около 90% повече от вчерашната пазарна оценка на Medarex на борсата Nasdaq.

Ръководството на Bristol-Myers повиши своята прогноза за цялата финансова година и вече очаква печалба на акция от 1,95 до 2,05 долара спрямо предвижданите по-рано 1,85 - 2 долара на акция. Прогнозата не включва еднократните ефекти.

Книжата на Bristol-Myers поскъпват с близо 2% до 20,69 долара за брой в часовете на електронната търговия на нюйоркската фондова борса. Пазарната капитализация на фармацевтичната компания се е понижила с близо 13% от началото на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още