IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изненадите продължават – отчетът на 3М също би прогнозите

Компанията е спечелила 783 млн. долара през второто тримесечие, което е с близо 20% над предварителните очаквания

15:40 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Изненадите продължават – отчетът на 3М също би прогнозите

Поредният представител на сините чипове от индекса Dow Jones поднесе изненада на пазара със силен отчет. След като по-рано днес това стори AT&T, по-добри от прогнозните резултати публикува и компанията 3М.

Печалбата на 3М за второто тримесечие на годината възлиза на 783 млн. долара, или 1,12 долара на акция. Това е спад спрямо постигнатите за същия период на миналата година 1,33 долара печалба на акция, но е далеч над прогнозите на анализаторите за свиване на печалбата до 94 цента на акция.

Продажбите на 3М са паднали с цял милиард и през второто тримесечие на годината възлизат на 5,7 млрд. долара.

Продуктовата гама на 3М е изключително широка и включва стоки като тиксо, оптични компоненти за дисплеи с течни кристали и т.н. Очакванията на компанията са, че продажбите на органични продукти ще паднат с между 10 и 13 на сто тази година. Предишната прогноза на 3М беше за свиване с между 11 и 15 на сто.

Заедно с предадения отчет от 3М обявиха и завишена прогноза за цялостния си резултат за 2009 година. Вместо досега очакваната печалба от 3,90 долара на акция, сега от 3М предричат печалба на акция от 4,10 – 4,30 долара на акция.

В часовете преди старта на днешната борсова сесия в Ню Йорк акциите на 3М поскъпват с 2,5 на сто до 66,27 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още