IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отчетът на Ford изненада приятно пазарите

Загубата на компанията се свива през второто тримесечие заради съкращаване на разходите и пускане на нови продукти

15:36 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отчетът на Ford изненада приятно пазарите

Американската автомобилна компания Ford, която единствена от гигантите в сектора не поиска помощ от правителството, за да се бори с кризата, изненада приятно инвеститорите с отчета си за второто тримесечие на годината.

През периода компанията е успяла да свие загубата си до нива, по-ниски от прогнозите на анализаторите.

Оперативната загуба преди данъци на Ford, без да се смятат еднократните ефекти, възлиза на 424 млн. долара, или 21 цента на акция, съобщава CNBC. Прогнозите на специалистите бяха далеч по-мрачни – за загуба от цели 48 цента на акция.

Добрите резултати на Ford се дължат на понижените разходи и на новите продукти, благодарение на които компанията е спечелила пазарен дял, съобщават от Ford. За периода основните разходи на гиганта са съкратени с 1,8 млрд. долара, като 1,2 млрд. от съкращението е направено в Северна Америка.

Компанията е приключила второто тримесечие с кешова наличност от 21 млрд. долара, което е подобрение с цели 2,7 млрд. долара спрямо първите три месеца на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още