IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Roche с 29 на сто спад за полугодието

Швейцарският фармацевтичен гигант реализира по-слаби резултати заради придобиването на американската компания Genentech

11:12 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Roche с 29 на сто спад за полугодието

Фармацевтичната компания Roche отчита спад на печалбата си с 29 на сто за първите шест месеца на годишна база. Така положителният резултат се свива до 4,1 млрд. франка, след като за същия период на 2008 година тя възлезе на 5,7 млрд. франка.

Голяма част от спада в печалбата се дължи на придобиването на американската компания Genentech. Разходите по операцията обаче са наваксани заради ръст в продажбите на ваксината срещу свински грип Tamiflu, съобщават от Roche.

При премахването на еднократните разходи нетният паричен поток към акционерите се увеличава с 11 на сто до 5,2 млрд. франка, пише АР. Като цяло пък продажбите на Roche се увеличават с 9 на сто до 24 млрд. франка.

„Особено съм доволен от големия прогрес, който направихме за интеграцията на Roche и Genentech”, обяви изпълнителният директор на компанията Северин Шван. Според него компанията осъществява синергия от сливането по-скоро отколкото се е очаквало в началото заради обединението на производствената мрежа и сливането на административни функции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още