IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се стабилизира малко над 65 долара за барел

Нов ръст на запасите в САЩ сложи точка на продължилото 6 дни рали на котировките

08:44 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се стабилизира малко над 65 долара за барел

Цената на петрола се стабилизира на нива от малко над 65 долара за барел на електронната платформа на борсата в Ню Йорк.

От вчера следобед котировките на черното злато поеха надолу, с което сложиха край на силния ръст в цената на суровината от последните дни. Причина за това станаха нови данни за ръст на запасите в САЩ, в резултат на който тяхната стойност е достигнала 19-годишен връх.

Данните на Energy Information Energy показаха спад на запасите от петрол от 1,8 млн. барела, но в същото време ръст на запасите от петрол, петролни продукти и горива като цяло. Според анализаторите увеличението не е нормално за разгара на летния сезон, когато потреблението на бензин се увеличава, предава АР.

За отстъплението на петрола допринесе и нестабилната борсова търговия, която не можа да намери ясна посока въпреки поредицата от корпоративни отчети от вчера. В крайна сметка двата водещи индекса в САЩ – Dow Jones и S&P 500 приключиха вчерашната сесия със спад, а Nasdq Composite успя да се повиши за 11-та поредна сесия.

Вчера в Ню Йорк септемврийските фючърси поевтиняха с 21 цента до цена на затваряне 65,40 долара за барел. Тази сутрин котировките продължават да отстъпват и по време на азиатската търговия черното злато губи 0,55 на сто до 65,25 долара за барел.

Търгуваният в Лондон петрол от сорта брент повишава цената си с 0,24 на сто тази сутрин до 66,71 долара за барел.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още