IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мечките надделяха на борсата в САЩ

След големи колебания индексите не успяха да задържат повишенията от средата на сесията

23:05 | 22.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Мечките надделяха на борсата в САЩ

Днешната борсова сесия в САЩ приключи със спад за два от трите основни индекси в страната. Като цяло търговията бе особено волатилна, като настроенията се смениха на няколко пъти.

В самия старт на търговията индексите потънаха, тъй като инвеститорите още търсеха вярната посока след поредицата от корпоративни отчети, която им бе поднесена. Постепенно оптимизмът започна да взима превес и трите основни индекса излязоха на зелено.

Основен двигател на позитивните настроения стана новината, че цените на жилищата в САЩ са се повишили през април на месечна база. Благоприятно се отразиха и отчетите на фармацевтичните компании и на представителите на технологичния сектор. Подкрепа на индексите дадоха и транспортните фирми.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпи с 0,4 на сто до 8 881 пункта днес, макар в по-голямата част от сесията да се движеше на зелено. Днес две от компаниите, попадащи в бенчмарка – фармацевтичния гигант Pfizer и самолетната компания Boeing, публикуваха своите резултати, които пък се оказаха по-добри от очакваното.

Широкият индекс S&P 500 изгуби минималните 0,05 на сто до 954 пункта, като основна тежест му оказаха финансовите резултати на няколко банки. Част от поднесените данни излязоха по-добри от очакванията – като например на Wells Fargo, но други водещи финансови институции разочароваха. Сред тях попаднаха Morgan Sanley и KeyCorp.

Технологичният индекс Nasdaq Composite остана единствен от водещите показатели, който приключи сесията на зелено. Днес той добави 0,5 на сто до 1926 пункта, воден от добрите отчети на Yahoo и Apple. Сред разочарованията обаче попадна AMD, която реализира сериозна загуба.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още