IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wells Fargo с ръст на печалбата от цели 81 на сто

Банката се нареди до другите големи финансови институции, хвърляйки поредната бомба на Wall Street

16:01 | 22.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Wells Fargo с ръст на печалбата от цели 81 на сто

Американската банка Wells Fargo поднесе поредната изненада на финансовите пазари, след като отчете впечатляващ ръст на приходите си от цели 81 на сто. Така тя се нареди до Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America и JPMorgan, които реализираха учудващо високи печалби.

Нетната печалба на Wells Fargo за второто тримесечие на годината възлиза на 3,17 млрд. долара (57 цента на акция). Това изненада анализаторите, които очакваха печалба от 34 цента на акция.

Приходите на банката възлизат на 22,5 млрд. долара и бележат ръст от 28 на сто на годишна база. Пазарният консенсус бе за доста по-слаб резултат от 20,49 млрд. долара.

Въпреки силния резултат на банката, акциите й се обезценяват с 5,5 на сто преди старта на днешната сесия на борсата в Ню Йорк. Това води до отстъпление на котировките до ниво от 23,95 долара за ценна книга.

Днес други две от водещите американски банки - Morgan Stanley и KeyCorp, не успяха да отговорят на пазарните прогнози и отчетоха по-големи от прогнозираните загуби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още